Найчистіші пляжі та море - шукаємо і знаходимо!

При пошуку сімейного номера у готелі відпочивальники з дітьми приділяють багато уваги стану готелю, зон відпочинку і пляжам. Більшість туристів віддають перевагу піщаному узбережжю.

Міжнародним критерієм екології й безпеки вважається нагородний знак "Блакитний прапор". Володарями нагороди в Україні є декілька зон на морському узбережжі Миколаївської та Одеської областей.

Миколаївська область

Пляжі Коблево та Очакова дуже популярні серед мешканців України. Притягає туристів не лише піщаний берег і ласкаве море. Родзинками курорту Коблево стали аквапарк і дельфінарій. Очаків цікавий дитячим пляжем. Тут також є джерела мінеральних вод, цілющі грязі й соляні пустелі.

Перевагою відпустки в Коблево є доступні ціни. Але навіть вони не йдуть ні в яке порівняння з тим, що добиратися сюди дуже незручно. Кліматичні особливості курорту Очаків дозволяють організувати повноцінний літній відпочинок з дітьми. Перевагу йому віддають і туристи, які цінують простоту і тишу.

Коблево є улюбленим місцем сімейного відпочинку. Молодь також знайде для себе досить цікавих місць. Відмітною особливістю пляжних зон є дрібна мушля, яка практично непомітна в піску. На узбережжі є пляжі, де можна розташуватися на своїй підстилці (без викупу додаткового інвентаря), і зони "організованого" відпочинку. Більшість баз відпочинку в Миколаївській області пропонують бюджетні варіанти житла.

Одеська область: 5 кращих пляжів

Пляжна зона уздовж моря в Одеській області складає декілька сотень кілометрів, з яких 35 доводиться на Одесу.

"Zanzibar"

Територіально зона відпочинку "Zanzibar" знаходиться на Фонтанці (приблизно 20 км від центру Одеси, добратися сюди можна по автодорозі). Пляж "Занзібар" покритий піском з мушлею. Вхід в море пологий, а дно відрізняється відсутністю каменів. На території робиться регулярне прибирання.

Пляж пропонує увесь необхідний для повноцінного відпочинку на морському узбережжі інвентар:

  • пляжні дивани;
  • шезлонги;
  • парасольки.

Для зручності відпочивальників керівники "Zanzibar" облаштували медпункт, встановили в зоні відпочинку столики, а також обладнали роздягальні, туалети, душові кабіни з прісною водою. Також передбачена парковка. Вхід на територію вільний. Усі послуги надаються на платній основі.

На території є кафе. Заклад користується великою популярністю вечірньої пори, адже звідси відкривається прекрасний вид на бухту. І саме тому відпочивальники вважають за краще бронювати столики на вечірній час по приходу на пляж. З пляжних розваг – прокат катамаранів, скутерів. Вечірньої пори працює відкритий кінотеатр і звучить жива музика.

"SunDali beach"

Ще один пляж Одеси, який удостоєний нагороди "Блакитний прапор", також розташований на Фонтанці. Вхід на територію вільний, але за парковку особистого транспорту передбачена плата. Для зручності відпочивальників також є увесь необхідний інвентар.

Якість і чистота піску на висоті. Пляжна зона розрахована на відвідування з дітьми. Пологий спуск у воду і відсутність перепадів робить відпочинок безпечним. Попри те, що берегова лінія покрита піском з мушлею, ходити по пляжу можна без побоювання. Але, плануючи відпустку тут, слід враховувати, що відсутність бухт стає причиною підвищеного хвилювання води. Розваги тут традиційні для більшості пляжів на території Одеської області.

"Caleton"

Територія, на якій розташований "Калетон", знаходиться на приморському схилі Французького бульвару в Шампанському провулку. Вхід для відвідувачів безкоштовний. За прокат інвентаря стягується додаткова плата. Але послуги, які отримує кожен відпочивальник, того коштують.

Чисте море доповнюють:

  • доглянута територія;
  • зручні роздягальні з дзеркалами;
  • санвузли.

Для зручності відпочивальників в прибережній зоні облаштовані сучасні лежаки і шатри, в яких можна сховатися від пекучого денного сонця, а також дитячий майданчик. На закритій ділянці є ресторан, в якому є меню для дорослих і дітей. Гостям пропонується і розширений сервіс: у вечірній і нічний час на території працює нічний клуб.

Зона відпочинку "Калетон" останнім часом на слуху у багатьох відпочивальників. І причиною тому не "Блакитний прапор", яким нагороджують кращі прибережні території, а затонулий в довколишній бухті танкер, за ліквідацією якого стежила уся Україна.

Міський пляж Чорноморська

Відзнаку отримав й один з пляжів в Одеській області. Для мешканців і гостей Чорноморська (раніше Іллічівська), розташованого в 30 км від обласного центру, вхід на територію безкоштовний. Спуск до води облаштований з особливим розмахом. Географічне розташування дозволяє уникнути сильного хвилювання води. Це є перевагою для сімей, які їдуть до моря з дітьми.

Широкі сходи, чимось що нагадує головну пам'ятку Одеси, красивий і зелений Приморський парк з множиною фонтанів і розваг для дітей і дорослих притягають туристів, які люблять робити фото. За безпекою на воді стежать рятувальники. Ті туристи, хто віддає перевагу активному відпочинку, можуть взяти участь в змаганнях по пляжному волейболу.

Кароліно-Бугаз і Затока

Найбільшими за довжиною й найкращими за облаштуванням є пляжі Затоки. Для порівняння, піщана зона курорту Коблево й Очакова в найширшому місці не перевищує 55 метрів, тоді як велика частина Затоки має пляжі, які йдуть углиб від морської гладі на 150 м. Протяжність узбережжя близько 18 кілометрів, що дозволяє знайти місце, яке задовольнятиме усі бажання.

Курорт може похвастати й унікальними кліматичними умовами, які створює злиття прісного Дністровського лиману і Чорного моря. Рекреаційна зона привертає сюди тисячі туристів. Величезне число сучасних пансіонатів і баз відпочинку, розвинена за мірками невеликого селища, інфраструктура і чисті пляжі дозволили присудити курортній зоні почесну відзнаку "Блакитний прапор".

У пансіонатах і базах на території Затоки можна знайти й забронювати номери на будь-який смак і гаманець: від класичного варіанту до VIP- апартаментів. Зміни у світі, викликані пандемією, підштовхнули багато українців до пошуку місць для відпочинку усередині країни. Збільшення попиту позитивно позначилося на розвитку готельного бізнесу і підвищило рівень обслуговування клієнтів. Більшість закладів пропонують постояльцям номера не лише в основний "морський" сезон.

Перевагою відпочинку в Затоці туристи називають можливість легко добратися на курорт. Попри віддаленість від обласного центру, автомобільний транспорт, регулярні автобусні маршрути й залізниця, яка йде уздовж усього берега, дозволяють приїхати до моря з будь-яких населених пунктів України.

Майданчики на пляжі, що належать базам відпочинку, обладнані інвентарем. Шезлонги, парасольки й багато інших предметів, які роблять відпочинок комфортніше, можна узяти в оренду. У частині, наближеній до перешийка, пляжі не такі широкі, як в Кароліно-Бугазі, але мальовничий вид околиць дозволяє зробити неповторні фото. В усіх частинах курорту є рятувальники.

Мальовничий вид, що відкривається з будь-якого куточка і пляж, красу і колорит якого неможливо передати на фото, притягають туристів з України й ближнього зарубіжжя. В розпал сезону на курорті складно знайти вільний номер, і тому забронювати кімнату в улюбленому готелі треба заздалегідь.