Що взяти з собою на море: список речей для всієї родини

Збираючи сумки для поїздки в довгождану відпустку, дуже легко забути важливі й необхідні речі. Буває так, що вмістити все, що, на перший погляд, буде дуже потрібним на відпочинку, не виходить в декілька великих валіз.

Дилема "брати або не брати" стає проблемою номер один, в порівнянні з якою вибір місця відпочинку та оптимального номера здасться сущою дрібницею.

Відпочинок 2021: що треба знати

Головною темою сезону 2021 року є обмеження, викликані пандемією COVID-19. Саме тому планувати літній і будь-який інший відпочинок стає украй складно. Головним атрибутом мандрівників стає медична маска або респіратор, за допомогою яких є можливість мінімізувати ризик зараження небезпечною недугою.

Багато країн ведуть активну кампанію з вакцинації населення і тимчасово обмежили в'їзд до країни туристів. У країнах, які відкриті для відвідування і представляють інтерес для туристів, також не все просто. Для багатьох бажаючих відвідати курорти або місця, що представляють історичну цінність, "родзинкою" сезону 2021 року стали сертифікати про вакцинацію й тести, які підтверджують відсутність носійства збудника. При цьому в кожній конкретно узятій країні вимоги можуть кардинально відрізнятися, і тому важливо не лише вивчити вимоги, але і постійно моніторить їх.

Виходячи з величезної кількості обмежень, багато українців замислюються про відпочинок усередині країни. І тому, якщо вчасно не забронювати номер, то існує вірогідність того, що навіть VIP- апартаменти неможливо буде знайти в сезон.

Корисні поради, тим, хто збирається на відпочинок

Збираючись на відпочинок до моря або на будь-який інший курорт, треба зібрати у валізи все, що може згодитися. Щоб не забути потрібні речі, слід скласти список. І зробити це бажано за тиждень до від'їзду. Такий великий проміжок часу дозволить своєчасно відкоригувати запис: позбавитися від непотрібних позицій і додати потрібні.

При підготовці в дорогу з дітьми треба враховувати потреби кожної дитини. Не варто забувати, що діти більше дорослих схильні до акліматизації й важче переносять дорогу.

Документи, гроші, путівки, квитки

При поїздці по Україні слід брати внутрішній паспорт і свідоцтво про народження дитини. Також не зайвим буде захопити медичні страховки. Мандрівники на авто повинні заздалегідь потурбуватися про техпаспорт на машину і не забути посвідчення водія, страховку на авто. У світлі останніх змін багато документів можна завантажити в додаток на смартфоні, що значно полегшує розв'язання проблеми.

Далеко не завжди в поїздці можна розплатитися телефоном або картою, і тому, збираючись в дорогу, слід потурбуватися про деяку кількість готівки (раптом захочеться купити каву, знадобляться продукти або вода!). Також на видне місце треба покласти квитки, документи для заселення в готель і путівки.

Посвідчення особи, квитки й карти бажано класти в сумочки, з якими ви не розлучитеся в найнесподіванішій ситуації. Також слід підібрати надійне місце для смартфону.

Одяг, взуття, сумочки та прикраси

Одяг є найбільшою частиною багажу. Багато жінок, що збираються на відпочинок, намагаються укласти в сумки не лише одяг, в якому буде зручно на курорті, але і вечірні вбрання і навіть взуття на каблуках. Як показує практика, багато речей, відправлених модницями у валізу, так і залишаються лежати в ній по прибуттю на місце.

Чоловіки з такою проблемою стикаються набагато рідше, хоча багато хто також прагне узяти великий гардероб. Значно зменшити число багажу дозволить список, в який треба внести позиції одягу за категоріями.

У перелік речей для пляжу жінкам варто включити купальник і парео, капелюх і зручні шльопанці на плоскій підошві. Дітям замість капелюхів доцільно мати панаму або кепі, а також підготувати бавовняну футболку. Піти до моря жінки можуть в легкому сарафані або сорочці вільного крою.

На морському курорті чоловікам, жінкам і дітям обов'язково згодяться:

  • окуляри;
  • шорти;
  • футболки.

Мокасини з тканини або шкіряні босоніжки – це саме те взуття, в якому комфортно прогулюватися увечері або відвідувати екскурсії. Дитині обов'язково треба брати взуття із задником, адже воно допоможе мінімізувати травми.

Джинси й спортивний костюм можуть без побоювання узяти мандрівники будь-якої статі. Для вечірньої прогулянки підійде сорочка з довгими рукавами або утеплена кофта. Що стосується спідньої білизни, то бажано підготувати 3-4 комплекти для зміни. Тим, хто звик спати в піжамі, слід потурбуватися і про одяг для сну. Для походу в розважальний заклад жінкам слід узяти коктейльну сукню і босоніжки.

Що стосується прикрас, то тут вибір за людиною. Але дуже часто з морського узбережжя повертаються без кілець, ланцюжків, браслетів і кулонів. Вони зникають при купанні в морі. Біжутерія – найбільш правильне рішення. З її допомогою можна підкреслити образ і доповнити гардероб. Сумку слід підбирати до образу і ситуації.

Косметика і засоби гігієни

Засоби гігієни, які слід додати у валізу, повинні включати тільки предмети першої необхідності. Везти з собою:

  • шампунь,
  • мочалки,
  • гелі для душу,

а також косметичні маски для обличчя і волосся варто брати тільки у тому випадку, якщо ви сумніваєтеся, що по прибуттю зумієте знайти потрібні варіанти. Також треба узяти зубні щітки (хоча їх також можна купити в магазинах поблизу готелю).

А ось гребінці для кожного члена сім'ї, шпильки й гумки не займуть багато місця. Чоловікам знадобиться бритвений набір і піна. Духи та туалетна вода згодяться далеко не усім, а ось антиперсперант мати треба обов'язково. В дорозі можуть згодитися туалетний папір, вологі й сухі серветки, а також чиста вода.

Техніка й апарати для контролю здоров'я

Збір при організації поїздки у відпустку також припускає підготовку речей, за допомогою яких можна зафіксувати приємні моменти. Фотокамера не буде зайвою, якщо вам не прийнятні фото, зроблені на смартфон. Слід зазначити, що останній сьогодні може замінити відразу декілька гаджетів:

  • навігатор;
  • програвач аудіо і відео файлів;
  • телевізор;
  • роутер;
  • фотоапарат;
  • відеокамеру.

Також смартфон виконає свою основну функцію – дзвінки. Але, щоб постійно залишатися на зв'язку, слід потурбуватися про джерело резервного живлення. Поціновувачі селфі повинні потурбуватися про монопод.

Тим, хто вимушений контролювати своє здоров'я за допомогою медичних приладів, треба обов'язково покласти їх з собою. До усіх апаратів в наборі слід мати зарядний пристрій. При необхідності в дорогу можна узяти планшет, ноутбук і навушники.

Харчові продукти й медикаменти

Окрім гардеробу, документів і косметики при зборі в дорогу слід потурбуватися про харчові продукти. Перевагу слід віддавати їжі тривалого зберігання. Також можна брати в дорогу яблука, банани, моркву. Подорожуючи з улюбленцем треба потурбуватися і про нього. Якщо ви звикли до розчинної кави, то декілька стиків збадьорюючого напою можна узяти з собою.

Лікарські препарати треба підбирати відповідно до потреб кожного мандрівника. Слід внести в список контактні лінзи й розчин для них. Тим, хто страждає на алергію можна порекомендувати узяти з собою крем і пігулки, які допоможуть зняти прояви хвороби.

Розваги й пляжний відпочинок

Маска для підводного плавання і ласти, а також пристосування для ігор на воді займають досить багато місця. Атрибутику такого плану варто везти з собою тільки у тому випадку, якщо їхати ви будете на машині. Інакше є ризик везти з собою додаткову важку валізу, забиту під зав'язку.

Доцільно узяти з собою надувні предмети. Це можуть бути:

  • круги для плавання,
  • м'ячики,
  • нарукавники й жилети для дітей,

а також матраци. Парасольку, намети та інші громіздкі речі доцільно брати тільки тим, хто їхатиме у відпустку на особистому авто.

Відпочинок з дітьми: як не упустити головне

Збір у відпустку за умови того, що з батьками подорожуватиме дитина, має низку відмінностей. Важливо умовити дитину не брати в дорогу багато "коханих" іграшок. Маленьким дітям треба брати горщик, а для подорожі на особистому автомобілі слід обов'язково потурбуватися про наявність дитячого крісла, відповідно віку дитини. Зробити дорогу легкою дозволять ігри, якими дитина зможе розважити себе в дорозі.

Також слід відкоригувати список ліків. У аптечці мандрівника слід передбачити засоби від діареї й температури. Пластир, бинт і перекис – обов'язково. Також слід потурбуватися про відповідний крем, який допоможе швидко пом'якшити шкіру, і спреї, які зроблять безпечним перебування на сонці. Не зайвим буде додати в список фумігатор і браслети від комарів (останні є не лише в лісі, але і на пляжі).

Дітям з хронічними захворюваннями треба додати в аптечку лікарські препарати для постійного прийому. Слід розуміти, що зміна здоров'я може бути більше вираженою, ніж у звичних умовах, і навіть зміна води може спровокувати загострення.

Передбачити все, що знадобиться в дорозі й на відпочинку, буває дуже непросто, але дрібниці, такі як складаний ніж, вологі серветки, пластир, запальничка, ручка і блокнот згодяться в поїздці абсолютно всім.