Море в Затоці: берег, дно, пісок, клімат

Курортне селище Затока, розташоване за кілька кілометрів від Одеси, входить до кращих рекреаційних зон України. Географічне розташування та унікальні кліматичні умови залучають туристів з усієї країни та близького зарубіжжя.

У сезон знайти місце для проживання на відомому курорті дуже непросто. Саме тому всі готелі та пансіонати, а також готелі та бази відпочинку виробляють бронювання номерів задовго до настання оптимального часу для оздоровлення на морському узбережжі.

Чим цікавий туристам курорт Затока

Родзинкою Затоки є клімат. Ніде більше в Україні немає рекреаційної зони, де природі вдалося б поєднати нескінченні пляжі з чистим піском і повітря, створене унікальним злиттям повітряних мас, сформованих над прісним Дністровським лиманом і помірно солоним Чорним морем.

Середня температура морської води у червні сягає 21,7°С, у липні – 24,3°С, а серпні щонайменше 25°С. У цей час повітря прогрівається до позначок від 25 до 28,6°С. У зимовий час температура повітря не опускається нижче 2°С, а вода не буває холоднішою за 3°С, що дозволяє відпочивати з комфортом цілорічно.

Помірно-морський клімат, подібний до субтропічного, робить Затоку найкращим місцем для відпочинку з дитиною. Довга тепла осінь дозволяє приймати курортників до кінця вересня, адже середні показники температури води в морі наближаються до 21 градусів Цельсія, а повітря – не опускаються нижче за позначку в 23°С.

Затока славиться найширшим піщаним пляжем на Одещині. Відрізняється і пісок: він має натуральний жовтий відтінок, що чимось нагадує покриття на узбережжі курортів Іспанії. Відсутність черепашника робить прохід узбережжям приємним. Регулярне прибирання берегової лінії дозволяє підтримувати чистоту піщаного берега та гарантує безпеку відпочинку.

Пологий вхід у воду та невелика глибина біля берега у центральній частині курортної зони приваблює відпочиваючих з дітьми. Любителі глибини можуть з комфортом відпочити на пляжі поблизу місця злиття лиману та моря. Відмінною рисою Затоки є спокійне море, якому сприяє геологічна структура та форма берегової лінії.

Де зупинитися: житло та актуальні ціни

Житло у Затоці представлене пансіонатами, готелями та готелями на будь-який смак та достаток. Не важко зняти невеликий відокремлений будиночок для сімейного відпочинку або знайти шикарний номер з усіма зручностями. Найбільш бюджетні варіанти житла для туристів можна знайти у приватному секторі.

Максимальна ціна місця або кімнати припадає на липень та серпень. «Оксамитовий сезон», основною відмінністю якого є дуже прохолодні ночі та спекотні дні, за ціною прирівнюється до червня. Мінімальні ціни на відпочинок у Затоці відзначаються у середині травня.

Забронювати кімнату в затишному готелі, що належить базі відпочинку «Наталі» (смт. Затока, Одеська область, бул. Золотий Берег, 19), можна у будь-який зручний час на сайті або за телефоном +38 (098) 988 88 80.

Перевагою проживання у нас є прийнятні ціни та упорядкована територія з:

  • зоною відпочинку та барбекю,
  • басейном,
  • дитячим майданчиком,
  • а й власний пляж, обладнаний лежаками.

До послуг відпочиваючих трансфер з Одеси та сімейний лікар. Сім'ї, які приїхали на південь із дитиною, оцінять наявність аніматора. Привітний та дисциплінований персонал та технічні можливості бази відпочинку «Наталі» в Затоці допоможуть зробити вашу відпустку на морському узбережжі незабутньою!