Який район Затоки вибрати для відпочинку?

Про чорноморський курорт Затоки ходить багато розмов серед туристів. Але ті, хто хоч раз побували тут, і побачили безмежні піщані пляжі, що йдуть удалину, більше ніколи не стануть відпочивати в інших місцях.

Навіть одесити, які можуть піти на морі прямо з будинку, їдуть тільки сюди. А все тільки тому, що проведення часу тут не йде ні в яке порівняння! Величезне число баз відпочинку, готелів і пансіонатів дозволяє знайти житло на будь-який смак: від стандартного номера на двох до престижного королівського "люкса".

"Всі на Бугаз"!: транспортне сполучення з курортом

Добратися до сонячних пляжів і ласкавого моря в Затоці можна не лише приватним автомобілем або на таксі. Не складе труднощів доїхати в курортну зону громадським транспортом або по залізниці. Електрички зупиняються на станціях:

  • "Кароліно-Бугаз";
  • "Лиманська";
  • "Морська";
  • "Дружба";
  • "Сонячна";
  • "Бугаз".

За місцем розташування трьох з перерахованих станцій серед мешканців і курортників прийнято умовно розділяти селище на райони.

Чого хочуть відпочивальники?

Туристи, які вирішують відвідати Затоку вперше, намагаються розібратися з місцевістю і пам'ятками кожного району, і тому завжди ставлять багато питань, що стосуються морського узбережжя й інфраструктури.

Сім'ї з дітьми притягає пологий спуск до моря, наявність атракціонів, на яких буде комфортне дітям, і ігрових закладів, де можна буде провести час з дітьми увечері. Важливе значення для відпочивальників з дитиною має сервіс і харчування, адже далеко не кожній мамі хочеться проводити час на курорті за готуванням комплексних обідів для усієї сім'ї.

Компанії молоді основною вимогою називають можливість весело провести час на узбережжі. Саме для них передбачено величезний вибір водних атракціонів і екстремальних розваг на воді, нічні клуби, кінотеатри й розважальні центри.

Туристи, що приїжджають на чорноморське узбережжя з України та ближнього зарубіжжя з мрією відпочити далеко від метушні, пред'являють вимоги до хорошої організації проживання, комфортних номерів або шукають бази відпочинку з повним пансіоном і додатковим комплексом послуг. Ті, хто їде поправити здоров'я, віддають переваги санаторіям.

Кожен з районів селища має свої особливості, завдяки чому підібрати місце для відпочинку в Затоці зможе навіть найвимогливіший мандрівник.

Переваги й недоліки районів

Обираючи базу відпочинку, готель або пансіонат на чорноморському узбережжі Білгород-Дністровського району, треба звернути увагу не на ціни й сервіс. Важливо визначити в якій частині селища знаходяться корпуси, адже кожен з них має свої особливості, і частенько саме цей критерій впливає на вибір місця для проживання.

Лиманський

Територія, яку заведено вважати Лиманським районом Затоки, простягнулася від центру селища Кароліно-Бугаз до перешийка коси. Якщо дивитися по карті, то можна сказати, що цей район займає практично увесь лівий берег Дністровського лиману.

Відмінною рисою морського узбережжя є широкі піщані пляжі, на яких можна провести час не лише під променями ласкавого південного сонця. Курорт ідеальний для відпочинку з дітьми, оскільки вхід в море пологий, а морське дно устилає м'який пісок. Крім того, ця територія не притягає медуз, а на дні (навіть на віддаленні від берега) відсутні водорості.

Вода в морі Лиманського району найсолоніша, адже сюди не дотікають прісні води Дністровського лиману. До послуг відпочивальників водні розваги й батути. При цьому вартість сеансу нижча, ніж в тому ж Сонячному або Центральному.

Інфраструктура району розвинена дуже добре. Ресторани, кінотеатри, найпопулярніший нічний клуб, басейни, парк атракціонів і аквапарк знаходяться саме тут.

Сонячний

Відмінною рисою морського узбережжя поблизу станції "Сонячна" є кам'янисті пляжі. У воді, яка має меншу солоність, можуть зустрічатися водорості. Трав'янисті рослини є і на узбережжі. Усе це слідство того, що район знаходиться у безпосередній близькості до лиману з прісною водою.

Ширина пляжів мінімальна, а до краю коси берегова лінія взагалі зникає. У Сонячному районі немає умов для відпочинку з дитиною, хоча кліматичні умови тут більше щадні, ніж в Лиманському або Центральному.

Відносно інфраструктури також є безліч недоліків. Через особливості рельєфу і відсутності напливу відпочивальників тут немає великих магазинів і місць для розваги. Пансіонати в цьому районі традиційно обирають ті туристи, які бажають відпочити в тиші. На узбережжі багато готелів і баз відпочинку. Є кафе і невеликий ринок.

Центральний

Головною і найдовшою вулицею в Центральному районі є Приморська, яка йде паралельно із Залізничною. Обоє вони тягнуться з Сонячного через розвідний міст. Усі значимі об'єкти інфраструктури знаходяться між цих вулиць.

Центральний район вважається "серцем" Затоки, оскільки тут розташовані основні об'єкти: селищна рада, ринок, "Нова Пошта", банк. На правому березі знаходиться величезне число БВ, гостьових будинків, готелів і пансіонатів. Тут же розташований найбільший санаторій "Затока". Попри деяку віддаленість від Одеси, а також вузькі пляжі, район вважається найдорожчим в плані проживання.

Море тут прісніше (що обумовлене напрямом течії вод Дністра), але до нього можна потрапити у буквальному розумінні за 5 хвилин. Сім'ї з дитиною часто відмовляються від бронювання номерів через те, що пляжі в Центральному районі переповнені.

БВ "Наталі" знаходиться в Лиманському районі в невеликому віддаленні від автодороги й станції "Кароліно-Бугаз”. Готельний фонд - три сучасні корпуси з власною територією для відпочинку, басейном і дитячим майданчиком, де впродовж дня з дітьми грає аніматор.

Ми можемо запропонувати декілька варіантів номерів: від звичайної кімнати для двох і до апартаментів категорії "люкс". Є номери для сімей з дітьми й економ-клас. Усі кімнати оснащені кондиціонерами, холодильниками та необхідними меблями й технікою. У кожній є балкон і бездротовий Інтернет.

До послуг відпочивальників їдальня з дитячим і дієтичним меню, ресторан і медпункт. Власний пляж з шезлонгами та парасольками дозволяє відпочивати з комфортом.