Де провести літню відпустку з дітьми

З наближенням літніх канікул проблема літнього оздоровлення дітей постає дедалі гостріше. У разі карантинних обмежень підібрати установу стає складніше у багато разів.

Найкращим виходом із ситуації стає спільний відпочинок батьків та дітей, і тому особливою популярністю у туристів користуються пансіонати та бази відпочинку, де можна замовити сімейні номери з усіма зручностями.

Найкращі курорти Чорного моря

Морське узбережжя Чорного моря має достатньо місць для сімейного відпочинку. На Миколаївщині гостей приймає Коблево, на Одещині – Південний, Чорноморськ та, власне, Одеса.

Курорт Коблево славиться невисокими цінами на відпочинок, а також відомий найбільшим аквапарком просто неба. З цікавих місць для сімей з дитиною – дельфінарій та лунапарк.

Невелике містечко з назвою Південне (або, як часто пишуть, Південне) приваблює туристів своєю неординарністю. Безліч паркових зон, гарний, ні на що несхожий спуск до морського узбережжя, і тихі пляжі – це все, чим може похвалитися містечко. Невелика кількість пансіонатів та готелів компенсується приватним сектором. І хоча такий відпочинок навряд чи можна назвати хорошим, і тим більше комфортним, курортники їдуть сюди дуже охоче.

Чорноморськ (Іллічівськ у недалекому минулому) більше відомий як портове місто. Зоною відпочинку він став нещодавно, і прагнуть сюди люди, які хочуть провести час біля моря, і не виходити за межі звичного міського комфорту. Сімейний відпочинок тут, як у столиці Одеської області, має свої особливості. Порівняно невелика прибережна зона – не найкраще рішення для проведення часу з дітьми.

Серед всіх курортів чорноморського узбережжя першість віддано Затоці. Саме це місце визнано найкращим для відпочинку: нескінченні пляжі з м'яким жовтим піском, пологий вхід у воду та відсутність крутих спусків до води залучають туристів з усіх куточків країни.

Відмінною рисою рекреаційної зони є унікальне за складом повітря. Сформувати повітряні маси з особливим складом дозволяє природне злиття прісного лиману та солоного Чорного моря. Температурний режим рекреаційної зони дозволяє приймати відпочиваючих цілорічно, адже температура повітря навіть у зимові місяці не опускається нижче за відмітку в 3°С. У пік сезону повітря прогрівається до 28°, а температура води досягає комфортних 25°С.

Особливості та переваги відпочинку в Затоці

Курорт поєднує в собі 2 повноцінних селища - Затоку та Кароліно-Бугаз. Обидва населені пункти мають гарне транспортне сполучення (залізничне та автомобільне), і тому дістатися сюди не важко з Одеси. У той же час доїхати до Південного або Коблево, де також можна відпочити з дітьми, можна тільки автошляхом. У Затоці зосереджено найбільшу кількість пансіонатів та готелів. За кількістю місць для цікавого проведення часу та сервісу рекреаційна зона обійшла Одесу.

Наявність розважальних закладів, кінотеатрів, а також добре організований пляжний відпочинок додає ще кілька «плюсів» до порівняльної характеристики курортів, де з комфортом зможе відпочити найвибагливіша сім'я з дитиною. Можливість швидко дістатися з Затоки в Одесу або Білгород-Дністровський, велика кількість екскурсійних пропозицій по цікавим місцям та приємний сервіс також говорять на користь курорту.

Одним із найкращих варіантів для сімейного відпочинку є готель «Наталі». Курортники з дітьми гідно оцінять:

  • закриту територію
  • власний басейн
  • дитячий майданчик
  • наявність аніматора

а також наявність медичної допомоги. Трансфер з Одеси, організоване харчування та чистий упорядкований пляж, що знаходиться за п'ять хвилин від корпусів, дозволять усім відпочити з комфортом.

Забронювати номер в готелі при базі відпочинку «Наталі» (розташована за адресою смт. Затока, Одеська область, бульвар Золотий берег, 19) можна в телефонному режимі або на сайті. Телефон для зв'язку з адміністратором +38 (098) 988 88 80 доступний цілодобово.