20 цікавих речей, якими можна зайняти себе на пляжі

Не так давно відпочинок багатьох наших співгромадян, що приїхали у відпустку на морське узбережжя, обмежувався купанням в морі й попутним придбанням “ідеальної” засмаги, якій заздритимуть друзі та знайомі.

У багатьох відпустка не відрізнялася від традиційного повсякденного життя, за винятком того, що похід на роботу змінювався походом на пляж. Засмага і сьогодні залишилася пріоритетним у курортників, тільки ось отримувати її стало набагато цікавіше. Та і вечірньої пори у кромки води можна знайти безліч занять.

Топ-2021: як весело провести час на пляжі

За традицією, що склалася, з комфортного номера відпочивальники вирушають купатися в морі. Але вже на третій день такий відпочинок перетворюється на рутину і перестає приносити задоволення.

Урізноманітити знаходження на пляжі можна за допомогою:

  1. Настільних ігор. В якості розваги підійдуть не лише “бродилки”, але і традиційні карти. Скоротати час також можна, розкладаючи пасьянси.
  2. Веселої вечірки біля багаття. Але варто враховувати, що розводити вогонь можна не на кожному пляжі. Крім того, робити це треба не на шкоду іншим відпочивальникам. Якщо на території є спеціально відведене місце для вогнища, то можна сміливо організовувати веселу вечірку з піснями під гітару.
  3. Пошуку в піску кольорових камінчиків і мушель. Знайдені зразки можуть стати відмінними сувенірами.
  4. Спостереження за дельфінами. Ця забава припаде до душі не лише дорослим, але і дітям, адже їм на пляжі стає нудно після того, як будуть досліджені усі атракціони. І навіть якщо дельфінів поблизу немає, захоплена пошуком дитина поводитиметься набагато спокійніше.
  5. Пікніка. Таке зайняття припаде до душі дітям. Особливо тим, яких складно змусити поїсти. Привал можна влаштувати після прогулянки по узбережжю. Пікнік може стати й продовженням романтичного вечора.
  6. Фотографування арт-об'єктів, створених з підручних матеріалів. Два в одному: сам зібрав – сам зафіксував на пам'ять.
  7. Спостереження за природою. Схід і захід сонця, місячні доріжки, приливи й відливи набагато привабливіше спостерігати не з вікна номеру люкс, а у кромки води на зручному шезлонгу.

Скоротати час можна і більше традиційними способами. До їх числа входять:

  1. Читання книг. Це зайняття, на відміну від купання в морі, актуально у будь-яку погоду.
  2. Риболовля. Тим, хто може годинами спостерігати за поплавцем, морська риболовля дозволить отримати масу вражень.
  3. Створення скульптур з піску. Замки й фортеці на морському березі досить звичні речі. Не менш популярними є інсталяції на різні теми, які прийшли на зміну замкам.

Тим, хто не може довго знаходитися без руху, обов'язково припадуть до душі:

  1. Серфінг. Таке зайняття може дозволити собі далеко не кожна людина. Для катання на хвилях треба мати хорошу фізичну форму і витривалість.
  2. Піші прогулянки. Зміна місця та обстановки благотворно впливає на людину. Побродити по морському узбережжю можна як наодинці, так і в компанії з другом, дітьми або домашньою твариною.
  3. Активні ігри. Будь-які колективні забави з м'ячем ідеально підходять для відпочинку на пляжі. Але треба дотримуватися однієї головної умови: уникати знаходження під пекучими променями сонця, оскільки прилив крові до головного мозку при надмірних навантаженнях може спровокувати втрату свідомості.
  4. Запуск повітряного змія. Це зайняття припаде до душі усім. І, що найцікавіше, вже після першого пуску навколо вас збереться натовп цікавих відпочивальників і дітей, які будуть раді допомогти вам в цій нелегкій справі.

У число самого незвичайного зайняття на пляжі відносять:

  1. Засмага топлес. Правда, таке може дозволити собі далеко не кожна жінка в силу особистих переконань і ніяковості.
  2. Написання картин і книг. Загальна обстановка, розслаблення і невимушеність дозволяють творити унікальні речі.

Крім того, на пляжі можна:

  1. Заводити нові знайомства. Досить часто спілкування на узбережжі переростає в дружбу. Нерідко новий друг стає супутником життя.
  2. Відсвяткувати значиму подію. Пляж – відмінне місце для проведення весільних церемоній і урочистостей. Незабутні враження залишає фейєрверк над морською гладдю.
  3. В'язати. В'язання свого часу придумали моряки. Сучасні в'язальники повернуться з відпочинку з декількома новими речами. Правда, таке зайняття може здатися дуже дивним для оточення.
  4. Мріяти. Лежати на шезлонгу прикривши очі – відмінний спосіб позбавитися від нагальних проблем.

Знайти цікаве зайняття на узбережжі ласкавого моря можна дуже просто, а стійка засмага стане приємним бонусом.